Vrienden van Vroeger
Theater met geschiedenis
“Hoe verder u terugblikt, hoe meer u vooruit kunt kijken.” (Winston Churchil)
 

Marco Polo, 2009-2010

Intro | Meer informatie | Medewerkers | Agenda | Foto's

“Ik heb nog niet de helft verteld van wat ik werkelijk heb meegemaakt, want ik wist dat de mensen het toch niet zouden geloven.” (Marco Polo)

De voorstelling Marco Polo neemt ons mee op de reizen van de mythische wereldreiziger Marco Polo. Nooit eerder drong een westerling zo diep door in de Oosterse wereld. We gaan met de jonge Venetiaan naar het geheimzinnige hof van de Kublai Khan; in 1270 de machtigste heerser op aarde.
De Khan vertrouwt de vreemdeling en zo bereist Marco, als speciaal gezant, diens immense rijk. De eindeloze steppen, de bergketens en de woestijnen van Tartarije, de eilanden en de zeeën van de Indieën. Marco blijft 17 jaar lang de ogen en oren van de Khan in een tijd dat reizen nog een hachelijk avontuur was.

Maar is het hedendaagse reizen niet net zo verbazingwekkend?
Een reiziger kan nu via internet de gewenste reis uitstippelen en de bijpassende hotelovernachtingen direct boeken.
Rest ons dan niets meer dan het navertellen van de prachtige verhalen die Marco Polo in de troonzaal in Xanadu aan de machtige Kublai Khan vertelde over diens immense rijk? Of kunnen we dichter bij deze vermaarde reiziger komen? Misschien zelfs in zijn voetsporen treden....

In een eigenzinnige, oosterse enscenering, verbeelden drie acteurs, in een werveling van personages, beelden en muziek, het unieke en historische verhaal van Marco Polo en een hedendaagse reiziger die zijn held overal volgt.