Vrienden van Vroeger
Theater met geschiedenis
“Hoe verder u terugblikt, hoe meer u vooruit kunt kijken.” (Winston Churchil)
 

Engelen, 1996-1997

Intro | Speellijst | Foto's

Uriël, stoere wachter voor de paradijspoort. De aartsengel die met zijn vlammende zwaard Adam en Eva uit het paradijs verjoeg. Daar ligt hij voor de paradijspoort op de grond. Zijn zwaard is uit. Het hek staat open,
“Wat is er gebeurd?”

Met de werkeloze Uriël maken we een tocht door de hemel en over de aarde. Wat is een engel, wat zou hij kunnen zijn? We ontmoeten de ingemetselde non Huichje, een hemelse showmaster, de zweverige spiritueel leidster Richobertie van Dam en de zeer aardse engel Bariël. Ook Serafijnen en Cherubijnen, kerstengelen en engelbewaarders passeren de revue. Zal Uriël een nieuwe baan weten te vinden?

‘Engelen’ is een theatrale vertelvoorstelling gespeeld door Burt Lamaker, drie muzikanten en een danseres, waarin alle zintuigen worden aangesproken. Met verschillende theatrale middelen (waaronder zelfs geuren) wordt het publiek de mogelijkheid geboden een blik te werpen in de magische wereld van de Engelen.

Tekst en spel: Burt lamaker, Regie: Daniël Cohen, Muziek: Metatron (Erik Boschman, Harry Voornhout, Marc van Griensven, Paul Bollongino) Engel: Eveline Emmens, Sandy Böhm, Malwina Kowalska, Lara Boode, Geuren: Zwaantjes Essentiële Oliën: José Zwaneveld, Decor en Kostuums: Imelda Lamaker, Fred Montijn, Pieter van Rooij, Schilderijen: Carlien Oudes, Ontwerp Poster/Flyer: Ellenartz, Foto: Peter D., Techniek: Miquel Engelen, Wiebe Jongenelen, Frank Oorthuys, Derk Kok, Catering: Inge-Britt Koren en Buren, Tourneeplanning: attheater.nl.

www.burt.nl