Vrienden van Vroeger
Theater met geschiedenis
“Hoe verder u terugblikt, hoe meer u vooruit kunt kijken.” (Winston Churchil)
 

Achteruitkijkspiegel, 2001-2002

Intro | Speellijst | Foto's

Keiharde reflectie met humor als pleister

Zondagavond, kwart over zes: in de file op de A27 staat de auto van Rick: vader van drie kinderen, gescheiden van hun moeders. Hij pendelt tussen de (t)huizen van zijn kinderen en dat van hemzelf. De pyjama's samen met het huiswerk in een tas; een stukje ‘thuis’ verhuist. Tijdens de talloze ritten, die zijn bestaan vullen, ziet Rick in de achteruitkijkspiegel zijn dochters opgroeien; zijn spiegelbeeldjes. Is deze reflectie te verdragen?

Rake teksten, gevoelige liedjes, de nodige zelfspot en een uitputtende fysieke manifestatie van een hartverscheurend, maar vooral waardevol inzicht vormen de ingrediŽnten voor de voorstelling: De achteruitkijkspiegel. Rick Schreuder zet zichzelf een hak en vertelt over wat hij het beste kan: scheiden. Integer maar vol zelfkritiek, gaat de gescheiden man met de billen bloot!

Gescheiden vaders: ondergeschoven kinderen?
Blijft een gescheiden man kind van zijn eigen rekening?
Of verdient hij een onder-scheiding?

Producent: La Kei Producties, Tekstmateriaal en Spel: Rick Schreuder, Regie en Script: Helmert Woudenberg, Vormgeving en Techniek: Verdieping 3, Productie: Monique Strijbosch, Fotografie: Marc Bolsius, Suzanne Dorrestein, Vormgeving flyer: Pieter Kromhout, Tourneeplanning en Publiciteit: Interpresario bv. Den Haag.

www.rickschreuder.nl